Burgers die zich verenigen om werk te maken van een betere of mooiere samenleving, die verdienen steun. Steun zowel in de vorm van financiële middelen, publieke aandacht als sympathie en vrijwilligerswerk. Dat zijn immers de elementen die je nodig hebt om voldoende impact te hebben om de wereld een stukje beter te maken.

EthiCom geeft je graag die steun, in de vorm van uitstekend communicatie- , marketing- en fondsenwervingadvies. En waar mogelijk werken we samen projecten en campagnes uit.


EthiCom werd in 2000 opgericht door Koen Van den Broeck. Hij is licentiaat communicatiewetenschappen en politieke wetenschappen en sinds 1988 actief in de communicatiesector. Eerst als journalist bij zowel print- als audiovisuele media, vervolgens als communicatie & fondsenwervingmedewerker bij allerlei NGO's (Amnesty International Vlaanderen, Artsen Zonder Grenzen, Handicap International, SAGO-Jongeren & Latijns-Amerika).

Vandaag is hij nog steeds de trekker van EthiCom, is voorzitter van de Vrienden van de Palestijnse Circusschool en zetelt in de raad van bestuur van Handicap International België.

EthiCom zette o.a. mee de Week van de Fairtrade en het Erfgoedweekend op de kaart, deed de rebranding van het Hasseltse Museum Stellingwerff-Waerdenhof tot Het Stadsmus, ondersteunde de Stichting tegen Kanker gedurende vijf jaar bij haar mediawerk, voerde verschillende succesvolle persacties uit met Vredeseilanden en gaf de communicatie van Velt- Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren een nieuwe boost. In de voorbije jaren werkten we zo met tientallen grotere en kleinere ngo's, sociale- en culturele organisaties samen.

 

 
 
koen.png

 

Wil je samen bekijken hoe EthiCom jouw organisatie kan ondersteunen?

Contacteer Koen:

koen@ethicom.be
0497/31 51 47.

Volg ons ook op twitter @ethicombelgium

 

 

Koen is een volbloed professional inzake communicatie en alles wat hiermee verband houdt. Vanuit een actief luisterende houding, weet hij uitdagingen en opdrachten scherp te vatten en te analyseren. In voortdurende dialoog met zijn opdrachtgever zet hij strategische lijnen uit en vertaalt hij deze in concrete en realistische acties en projecten. Zijn hart gaat uit naar maatschappelijke en waarde gedreven organisaties. Vredeseseilanden heeft in het recente verleden graag (en met resultaat) gewerkt met Koen.

Jan Wyckaert
Directeur Vredeseilanden België

 

Koen heeft strategische visie, veel concrete ervaring, een levendig netwerk. Koen is een man van inhoud en van vorm. Hij kan sectorbreed en transversaal denken en vandaaruit opkomen voor het algemeen belang.

Erik Todts
Director of consortium 12-12

 

Koen begeleidde een intensief traject om Velt meer klantgericht en commerciëler te laten werken. Eerst als consultant (2011-2014, daarna als communicatie coördinator). Nieuw logo, huisstijl, website; bloeiende Velt-sociale media; versterking van het team op vlak van marketing en communicatie; beter inzetten op fondsenwerving en verkoop; de uitgekiende publiekscampagne 2020pesticidevrij; ... Hij had er de hand in en zorgde dat we dat allemaal effectief uit de grond stampten. Waarvoor dank!

Jan Vannoppen
Directeur Velt - Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren